✔ Vakmanschap       ✔ Beste prijs       ✔ Beste kwaliteit       ✔ Meer dan 25 jaar ervaring                 

(076) 522 2011

  info@bredaqua.nl

Ik wil een vijver!

Vul het formulier in en krijg gratis en vrijblijvend een offerte van ons.

Scrol voor meer informatie over verschillende soorten vijvers

NATUURVIJVER

Wist je dan en natuurvijver en een plantenvijver eigenlijk gelijk zijn aan elkaar? In een natuurvijver is beplanting enorm en dit trekt veel verschillende diersoorten aan als kikkers, salamanders en insecten. In een natuurlijke vijver worden geen pompen, filters of andere hulpmiddelen gebruikt. Het zuurstofgehalte in de vijver blijft op pijl door de enorme hoeveelheid zuurstofplanten. Een natuurlijke vijver heeft een vorm zoals je deze aantreft in een park of bos. De kant loopt over in water en de ondiepe zones bevatten moeras- en overplanten. Meer informatie over een natuurvijver vind je als je op de link klikt.

KOIVIJVER

Een koivijver is een vijver met koi, de prachtige nationale vis van Japan.  Het is misschien wel de meest populaire vijver, maar ook direct de meest lastig te onderhouden vijver. Om de gezondheid van koi te garanderen hebben zij een goed aangelegde, ingerichte en onderhouden vijver nodig. Daarnaast is een koi vijver een stuk dieper dan bijvoorbeeld een siervijver. Ook mogen er geen planten geplaatst worden in het gedeelte waar de koi zwemmen. Koi zijn namelijk planteneters en zullen alle planten die ze in de vijver tegenkomen opeten. Omdat in een koivijver de planten het water niet helder kunnen houden, moet er een goede filterinstallatie komen.  Vaak zijn er ook nog andere voorzieningen nodig zoals vijververwarming of een UV-C Filter.

VISVIJVER

Een visvijver is enkel bedoeld om vissen in te houden. Richtlijn voor het aantal vissen dat in deze vijver gehouden kan worden is maximaal 5 cm vislengte per 100 liter water. Dat betekent 10 tot 12 vissen in een vijver van 5000 liter water. Als je te veel vissen in de vijver houdt, dan komen er veel meer afvalstoffen in de vijver dan dat de bacteriën kunnen verwerken. Zweefalg en troebel water is het gevolg.

SPIEGELVIJVER

De naam spiegelvijver spreekt voor zich; de vijver is zo glad als een spiegel en vaak heel ondiep. De spiegelvijver neemt in populariteit toe. Een spiegelvijver weerspiegelt de zon, wolken en andere zaken rondom de vijver. Dit geeft een mooi beeld en laat de tuin groter lijken.


De spiegelvijvers zijn vaak erg strak afgewerkt en rechthoekig van vorm. De randen zijn meestal gemaakt van hardsteen. Dit is de goedkoopste vijver en vergt weinig onderhoud. Zorg ervoor dat kabels netjes zijn weggewerkt. Er hoeft maar weinig water in de vijver en er is geen filtratie. Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat er geen bladeren of ander afval in de vijver ligt. Daarnaast warmt de een spiegelvijver snel op en koelt ook weer snel af door het weinige water dat er in zit. Deze temperatuurverschillen zorgen voor meer groei van algen. Het plaatsen van een UV-C lamp is gewenst.

ZWEMVIJVER

Een zwemvijver is de ideale combinatie tussen een zwembad en een vijver. Een zwemvijver kenmerkt zich door een natuurlijke vijver uitstraling  maar er kan heerlijk in gezwommen worden. Zo heb je het gehele jaar een vijver in de tuin en in de zomer kan het dienen als zwembad. Het voordeel van een zwemvijver is dan ook dat het er altijd mooi uitziet en dat het de voordelen biedt van een zwembad. 

"Tevreden klanten, daar doen we het voor."

"Wij komen zelf al heel lang bij Dino en straks bij BredAqua. We hebben thuis in de achtertuin een hele mooie vijver staan. Deze werd altijd goed door de medewerkers van BredAqua onderhouden."

Mevr. van Halteren

"Alles goed geregeld en volgens afspraak uitgevoerd. Top service!"

Mevr. van Duijvenvoorde

"Altijd goede service in de winkel ik kan niet anders zeggen. De medewerkers gaven deze goede service. En centraal in Breda ook nog. Top top top!"

Dhr. Best

CONTACT

OVER ONS

DAAROM BREDAQUA

Ettensebaan 19                     

4813 AH BREDA

Email: info@bredaqua.nl                

Telefoon: (076) 522 2011  

Wij als BredAqua zorgen er altijd voor dat we je van dienst kunnen zijn voor vijver aanleg of onderhoud. Dit deden wij voorheen als Dino Breda en nu al enige tijd als BredAqua. Vraag online vrijblijvend een offerte aan en wij nemen spoedig content met je op.

✔ Vakmanschap is bij ons vanzelfsprekend

✔ Beste prijs

✔ Beste kwaliteit

✔ Meer dan 25 jaar ervaring

✔ Experts in zowel aanleg als onderhoud